Var noggrann med intimhygienen

Intimhygien är ett annat ord för underlivshygien. Alltså att ta hand om underlivet så att det håller sig rent och fräscht. När du väljer produkter för din intimhygien är det viktigt att de är speciellt anpassade för ändamålet. Idag finns allt från intimtvål till rakgel och fuktbevarande oljor som är speciellt framtagna för att användas kring det känsliga området. Dessutom finns det idag intimdeodorant för dig som har problem med svettningar i exempelvis ljumskarna. Här hittar du olika vårdande och skonsamma produkter för din intimhygien.

Varför du inte ska använda vanlig tvål till ditt underliv

När du tvättar ditt underliv bör du göra det på ett skonsamt sätt. Detta är för att din PH-balans i underlivet inte ska bli rubbad. Balansen i ditt underliv är känslig och det fungerar därför inte att du tvättar med exempelvis vanlig tvål som du använder till övriga kroppen. Du behöver alltså använda intimprodukter som är framtagna specifikt till ditt underliv.

Anledningen till det är att en vanlig tvål har ett för högt PH-värde för ditt underliv. Det kan störa miljön och göra så att de bra bakterierna försvinner och andra bakterier tar över. En vanlig tvål tvättar också bort din huds naturliga fett och kan göra att din hud i underlivet blir torr.